Če flash animacije ne vidite najbrž nimate nameščenega flash playerja ali java.
Najdete jih na spodnjih povezavah:

http://www.adobe.com/products/flashplayer/
http://java.com/en/

ARHIV NOVIC & FILMOV

IAHD Adriatic Bosnia and Hercegovina short report

Southern comfort...

7. 09. 2006

Ogranak IAHD Adriatica iz Bosne i Hercegovine koji predvodi Eco sportska grupa iz Sarajeva, javlja nam se rijedko ali tada sa ogromno odličnih vijesti. Preko cele godine vredno su radili pa su i rezultati tome primjerni.
Njihovu dijelovanje pokušat čemo vam predstaviti u tekstu i slikama koje čemo i pokomentarisati kao što je kod nas uobičajeno. Slike pokušavaju slijediti tekstu (ali im nikako ne uspijeva) i gledaju se od gore prema dole!

04.03. - 06.03. DIVING COURSE FOR LIFE - SAVING CLUB 2000
Članovi Eko Sportske Grupe (IAHD AdriaticBiH) su u okviru redovnih aktivnosti od 04.03.2006 do 06.03.2006 godine održali kursiranje pripadnika Kluba Spasavalaca 2000 iz Sarajeva za ronilačko zvanje R** , te nastavili dugogodišnju saradnju i pomoć timovima za spašavanje. Pomenuta obuka se provodila na lokalitetu Jablaničkog jezera,povema napovoljnim vremenskim uslovima.

19.05. - 30.06. INTERNATIONAL DIVING CAMP-KRK
Nastavak implementacije projekata pomoći žrtvama mina u BiH
Eko Sportska grupa je u okviru protuminske akcije u BiH, nastavila sa projektima psiho-fizičke rehabilitacije žrtava mina kroz ronjenje, te je ove godine u periodu od 19.05.2006 do 30.06.2006 godine boravila sa 21učesnikom projekta (žrtve mina) na otoku Krk.
Uz pomoć članova IAHD Adriatic iz Slovenije upoznali smo ljepote ovog dijela podmorja, ronili na vrlo atraktivnim lokacijama i družili se sa prijateljima iz Slovenije i Hrvatske.

24.06. - 26.06. DAN oxygen Provider
U okviru projekta pomoći žrtvama mina, a u cilju što sigurnijeg provođenja ronilačkih aktivnosti Eko sportska grupa (IAHD Adriatic BiH) je organizovala kurs DAN oxy provider, CPR, BLS za četiri učesnika u projektu.

11.08. - 13.08. KURS ZA KOMPRESORISTE
U cilju unapređenja vlastitih kadrova (žrtava mina), uz pomoć prijatelja PIK Mornar iz Splita organizovali smo za dva člana Eko Sportske grupe kurs za kompresoristu, pored navedenog kursa prijatelji iz PIK Mornar su nam organizovali i nekoliko ronjenja uz nezaboravno druženje.

14.08 - 17.08. OBUKA ZA PRIPADNIKE MUP-a Podrinjskog Kantona
Eko sportska grupa je u periodu od 14.08-17.08.2006 organizovala ronilačku obuku za pripadnike Specijalne policije iz Goražda, te je tako nastavila dugogodišnju saradnju sa MUP-om Podrinjskog Kantona.
Obuka je izvođena na rijeci Drini, koja je u zoni odgovornosti pomenute jedinice.

19.08. - 27.08. DIVING CAMP FOR MINE VICTIMS ON JABLANIČKO JEZERO
U okviru implementacije projekta pomoći žrtvama mina organizirali smo kamp na jablaničkom jezeru za 10učesnika projekta.

27.08. MARSHAL LEGACY from USA
Na lokalitetu Jablaničkog jezera posjetila nas je delegacija instituta Marshal Legacy iz SAD, sa željom da se upozna sa našim radom i dostignućima.
Pomenutoj delegaciji je praktično prezentirano ronjenje hendikepiranih lica te su upoznati sa našim daljnjim planovima u ovom i sličnim projektima pomoći žrtvama mina.Give me five...

Give me five...

Four with two...

Four with two...

River boat...

River boat...

One foot pivot...

One foot pivot...

Nijedne nema bolje od naše...

Nijedne nema bolje od naše...

...policije!

...policije!

With our legacy...

With our legacy...

...all together...

...all together...

...we can make progress!

...we can make progress!

DAN Oxy Provider

DAN Oxy Provider

Everything is in his hands...

Everything is in his hands...

Waiting for the boat...

Waiting for the boat...

All together...again!

All together...again!

You know, this president of...

You know, this president of...

Where is the victim?

Where is the victim?

Deep blue...

Deep blue...

Lučice the cave...

Lučice the cave...

Transportation

Transportation

 

 

 

Production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.