Če flash animacije ne vidite najbrž nimate nameščenega flash playerja ali java.
Najdete jih na spodnjih povezavah:

http://www.adobe.com/products/flashplayer/
http://java.com/en/

ARHIV NOVIC & FILMOV

Eko akcija u Medulinu

24. 04. 2010

RK Geronimo uključio se na svoju drugu eko-akciju ove godine, ovoga puta u Medulinu u organizaciji Općine Medulin i ronilačkog centra „Shark“. U akciji je sudjelovalo 40-tak ronilaca iz Istre, 15 iz Geronima i petero gostiju iz Slovenije. Međutim, posebnost ove akcije je u tome što su prvi puta sudjelovali i ronioci s invaliditetom, po dvoje iz Hrvatske i Slovenije.
Na žalost vrijeme nije bilo baš naklonjeno, uz oblake i slabu kišu puhalo je jugo koje je diglo sav pijesak s dna tako da je vidljivost bila minimalna. Pokušalo se zaroniti nekoliko puta, no na žalost, bez rezultata. No da sve ne bude tako crno, ovo ronjenje ćemo računati kao ronjenje u ekstremno otežanim uvjetima, što zbog valjanja juga, a što zbog nikakve vidljivosti.
U nedjelju nas je vrijeme ipak poslužilo. Zbog podnevnog odmora medvjedice koja drijema u špiljama na rtu Kamenjak, odlučili smo je ne uznemiravati, tako da je ronjenje održano u uvali Polje, mrvicu sjevernije od najjužnije točke Istre. Ronjenje je bilo standardno lijepo, ali i prilično hladno na „ugodnih“ 13 stupnjeva. Ali i ovoga puta je vrijedno spomenuti nešto novo, što još nije napravljeno – Tatjana Varga, kao prva žena ronilac s invaliditetom imala je svoj prvi zaron s broda u plavo. Svi smo mi imali tremu na svom prvom takvom zaronu, pa tako i Tatjana, ali je ona to odradila besprijekorno. Sudeći po ovom zaronu, IAHD – Adriatic i Geronimo imaju još jednu osobu s invaliditetom koja će ravnopravno roniti sa svojim klupskim kolegama.

Tekst: Zoran Vlah - Fratar
Fotografije: Alenka Fidler (IAHD Adriatic), Mladen Kolenko (Glas Istre)

 

 

 

Production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.