Če flash animacije ne vidite najbrž nimate nameščenega flash playerja ali java.
Najdete jih na spodnjih povezavah:

http://www.adobe.com/products/flashplayer/
http://java.com/en/

ARHIV NOVIC & FILMOV

ECO SPORTSKA GRUPA iz Sarajeva

22. 12. 2005

Dana 22.12.2005. godine u predprazničkoj atmosferi održana je prezentacija postignuća projekta Sportsko-psihološka rehabilitacija žrtava mina u BiH, koju je realizirala ECO SPORTSKA GRUPA iz Sarajeva kao nosioc projekta.

Promociji su prisustvovali učesnici projekta (žrtve mina) iz gotovo svih dijelova BiH, predstavnici BH MAC – Centar za uklanjanje mina u BiH, delegacija International trust fund-a iz Slovenije, predstavnici NGO Saveza ronilaca BiH, Stop mines sa Pala, Federalne Uprave civilne zaštite BiH, ćlanovi Upravnog odbora ECO SPORTSKE GRUPE iz Sarajeva kao nosioca projekta.
Zbog sprječenosti predstavnici Ambasade SAD iz Sarajeva u posljednjem trenutku su otkazali svoje prisustvo.

U izuzetno prijatnoj atmosferi i druženju prezentirani su osnovni elementi procesa rehabilitacije uz pomoć ronjenja. Prezentirani su brojni fotosi sa obuke i ronjenja u prirodnim uslovima te film sa zajedničkog druženja na Jezerima na otoku Murter.

Pored niza pitanja i pohvala prisutni iz deminerske zajednice izuzetno su pohvalili realizaciju projekta koje je inače pratio niz problema i konstatovano je da je ECO SPORTSKA GRUPA iz Sarajeva prva organizacija koja je u svijetu primijenila ovaj metod kao sredstvo rehabilitacije i poboljšanja fizičkog i mentalnog zdravlja žrtava mina.

Od odgovornih iz ITF-a traženo je vremensko reduciranje prikazanog filma sa Murtera radi njegove prezentacije u Kongresu SAD u februaru 2006. godine.

Tokom druženja posebno je pohvaljen naš IAHD-eov koncept regionalnog rada, druženja i organiziranja koji će otvoriti pretpostavke za kandidovanje većih regionalnih projekata kod donatora.

Intervju sa g.Gačnikom

Intervju sa g.Gačnikom

Priznanja

Priznanja

Izmjena mišljenja

Izmjena mišljenja

U dobrom društvu

U dobrom društvu

 

 

 

Production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.